Gonartrosa

Uz dva roky mam problemy s kolenem.Loni jsem mela druhy stupen artrozy.Ted behem tri mesicu me to zacalo hodne bolet opuchat a hrat pri jakekoliv zatezi.Mam klidove bolesti coz je v noci silene.Vstavam pul hodiny.Mam celou nohu nejakou vyosenou do boku.ciz se mi vubec nelibi.Byla jsem na ortopedii a lekar mi oznamil ze tam je III.- IV. Stupen a mam prijit s novym rtg.a rekne co dal.Jsem z toho nervozni.Chci se zeptat co se s tim da delat s timto stavem nebo uz jen zbyva TEP.Dekuji moc za radu.

Odpověď odborníka:

Michaelo, artrosa kolenního kloubu III. až IV.stupně je velice závažný stupeň poškození kloubu, dle Rtg popisu u III. stádia artrózy je štěrbina výrazně zúžena, osteofyty, sklerotické změny, cysty hlavice i acetabula, deformace tvaru hlavice i acetabula, u IV. stádia dochází k vymizení kloubní štěrbiny, je tam skleróza, cysty, deformace. Toto vede k velkým bolestem, deformaci kloubu a významnému omezení hybnosti, co významným způsobem snižuje kvalitu života pacienta. Proto si myslím a to i vzhledem k Vašemu věku, že jediným řešením tohoto problému bude náhrada kolenního kloubu, takzvaná totální endoprotéza. S pozdravem, MUDr. Veronika Horáková

MUDr. Veronika Horáková
MUDr. Veronika Horáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Klinika pracovního lékařství a cestovní medicíny FNKV

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: