Gonartróza

Lékař mi diagnostikoval primární oboustrannou gonartrózu a aplikoval injekce Hyalganu 20mg/2ml, s tím, že stav kloubu odpovídá věku. Samotný kloub mi nedělá větší potíže, ale na vnitřní straně pociťuji mírně palčivou bolest, zejména po delší zátěži (chůzi), chůzi po schodech dolů apod.. Myslím, že tento problém je spíše problém vaziva a rád bych věděl co proti tomu mohu dělat. děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Upřesnit vyšetření na příklad kromě rtg provést i sonografii, vyšetření ultrazvukem, měkkých částí kolena , dotázat se svého ortopeda zda po jeho vyšetření možnost postižení bočního vazu také není. Jinak vhodná pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci a posdle stadia artrozy také lázeňská léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: