Gonartróza ii. stupně

Dobry den chcel by som sa spytat mal som plastiku btb laveho kolena v r 2012 vaz sa neujal a koleno ostalo nestabilne v r 2015 mi robili replastiku stgr hamstring cil mam 10 mesiacov po operaci normalne behavam ale stale to koleno neni ono je neiste tuhne praska vrzga obcas preskoci nenito ani tak stabilne a nakoniec mi zistili gonartrozu 2 stupna som byvali futbalista tahalo ma to spat zato som isiel na replastiku ale ten odstup 3 roky od plastiky kdesom toaj zatazoval mali svoju dan nejake extra bolesti nemam lentoje menej stabilne tuhne atd tak sa pytam ci sa to neda nejako liecit aby som este hraval futbal dakujem..

Odpověď odborníka:

Fotbal je pro koleno nejnáročnější sport. Po opakovaných poraněných měkkých tkání, po plastikách zkříženého vazu, která jak píšete byla neúspěšná je třeba další zátěž kolena zvážit. Pokud je koleno vysoce nestabilní je na místě zamyslet se nad dalším plastickým řešením s dobrým doléčením. Jinak polotuhá ortéza při namáhavých zatíženích. Stran artrozy jen nepřetěžovat koleno a zatím aplikace léků, chondroprotektiva. Vyhlídka pro koleno není ta nejlepší.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: