Gonartróza iv.stupně

Dobrý den pane doktore,chci se zeptat,jestli má smysl užívat chondroprotektiva při poúrazové gonartróze IV.stupně na vnitřní straně kolene. Koleno mám čerstvě po ASK a tuto operaci jsem měla provedenou již před 13 lety.Obě po úrazu pravého kolene...popřípadě,jak co nejvíc oddálit TEP?

Odpověď odborníka:

Pokud máte stanovenou artrozu 4. stupně chondroprotektiva nemohou pomoci. Je třeba zhodnotit stav kolena, ne jen rtg snímek, pomoci může pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci a při jistě existujících potížích se poradit s ortopedem stran náhrady kloubu endoprotézou.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: