Gonartróza po vyoperování vnitřního menisku

Dobrý den, po vyoperování vnějšího menisku ( před cca 15 lety) v levém koleni mi nyní byla diagnostikována těžká gonartróza 3.stupně a navržena náhrada kolenního kloubu.Koleno pochopitelně značně bolí.Před nějakou dobou vysílal č. rozhlas pořad , ve kterém se hovořilo o klinice nebo pracovišti ( snad v Liberci nebo v kraji), kde se provádí náhrada menisku umělým bez celkové výměny kloubu.Bohužel jsem nezachytila další podrobnosti. Můžete mi , prosím, zjistit, existuje-li takové pracoviště, kde se nachází a spojení? Samozřejmě by to bylo asi lepší než náhrada celého kloubu. Děkuji za brzkou odpověď.Eva

Odpověď odborníka:

Dobrý den, informace o náhradě menisku umělou protézou nemáme k dispozici. Provádí se však transplantace menisku, například ve FN Motol, Praha 5 nebo v Úrazové nemocnici v Brně. Obecně se takový výkon pravděpodobně bude provádět spíše ve fakultních nebo velkých územních nemocnicích. Zkonzultujte tuto možnost s Vaším ortopedem, který by mohl poradit pracoviště ve Vašem regionu a který také posoudí, zda je náhrada samotného menisku ve Vašem případě vhodná.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x