Gonatroza

Dobrý den pane doktore.Je mi 48 let a mám gonatrozu 3stupně v levém koleni.Před 20 lety mi odoperovali oba menisky. (při chůzi mi vyskakovalo koleno/.Poslední půlrok mi často natéká kotník a koleno bolí čím dál víc.Při náročnějším dnu,bolí i stehno.Při chůzi /hlavně schody/ mi v koleni křupe./ Pan doktor mi předepsal Condrosulf 800mg/3 bal./elektroléčba. Zatím se můj stav nezlepšil. Prosím, doporučil by jste mi lapar.operaci vyčištění kloubu,které by ,jak říká pan doktor trošku oddálilo total.endoprotézu? Bojím se,že se to mine účinkem a já budu dlouho na nemocenské a stejně k výměně kloubu brzo dojde. Moc děkuji za Váš čas a odpověď.

Odpověď odborníka:

Revizní artroskopická operace skutečně většinou má dočasný účinek. Nicméně se domnívám, že vzhledem k vašemu mladšímu věku, po zvážení stavu a zhodnocení provedených zobrazovacích metod kolena ortoped zvažuje tento vvýkon. Při skutečném dalším profylaktickém léčebném postupu, léky, šetření kolen, posílení svalstva dolní končetiny, pohybové a fyzikální léčeby na rehabilitaci a lázeňské léčbě by mohlo vést k oddálení implantace kolenní endoprotézy.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: