Graves-basedowa struma

Před pár lety jsem prodělala Graves-Basedowovu chorobu a orbitopatii. Podstoupila jsem odstanění štítné žlázy a přes rok jsem brala prednison. Oči jsem měla téměř už v pořádku. Po dalším roce mě opět začalo jedno oko zlobit a zvětšilo se. Opět jsem brala rok prednison. Trochu se to spravilo ale pořád mám jedno malinko větší. Teď jsem těhotná v 8 měsíci a řeším porod. Mám strach rodit přirozeně kvůli těm očím. Mám ještě k tomu na každém oku 5 dioptrií na dálku. Chci se zeptat, zda ten tlak při přirozeném porodu může mít na mé oči nějaký negativní vliv nebo by byl lepší císařský řez. Navíc mám od 3 měsíce problémy s vysokým krevním tlakem a od 7 měsíce s těhotenskou cukrovkou. Nikdo se k mému porodu ještě prakticky nijak nevyjádřil. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Ve vašem případě bych volila Císařský řez. Určitě byste měla navštívit vašeho endokrinologa a dále očního lékaře. U vás je více rizikových faktorů, navíc váš věk je přes 30 let, takže dle mého názoru bude lepší více opatrnosti. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: