Gynekologická operace s norethisteronem

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat na takový problém, který nevím jak vyřešit dne 11.1.2012 mám nastoupit na lapar.opraci endometrinomu na vaječníku (pravděpodobně bude vaječník celý odstraněn) a dále by my měla být upravena poloha Mirény v děloze. Poslední menstruaci jsem měla 21.12.2011, ale od čt.5.12. pociťuji zvyšování citlivosti prsou, což značí brzký příchod mentruace - v době před zavedením Mirény jsem bolest prsou měla i 14 dní před mentruací, po zavedení Mirény tak 3-5 dnů (je povysunuta). Nyní jsem připravená na operaci- předoper vyšetření, zdravá, zajištěné hlídání pro 2 děti, vyřízeno a nahlášeno u zaměstnavatele, oparace objednána v Praze cca150 km od domova, jak to mám vyřešit, jsem z toho dost ve stresu. ryskovat příchod mentruace před operací a tím odsunutí operace (předpokládám, že při mens.se neprovádí) avšechno náročně přeorganizovat, nebo by bylo možné nasadit Noresthisteron mám ho doma a už jsem ho bez potíží dříve užívala a s tímto provést operaci, když I Mirena uvolňuje stejný hormon, lze tedy operaci takto provést a jaké je riziko, bylo by nasazení tohoto léku operujícím lékařem za těchto okolností akceptováno? děkuji za odpověď nevím co počít

Odpověď odborníka:

dobrý den, noresthisteron by bylo nutné nasadit tak 5 dní před operací a spíše vše konzultovat s operatérem. pro LPSK by problém až takový nebyl, spíše usazení mireny by se mohlo zkompliovat.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: