Gynekologické obtíže

Vážený pane doktore, obracím se na Vás s prosbou o konzultaci. Současné problémy: bolesti v podbřišku typu menstruačních, často jdoucí do křížové oblasti a bodavá bolest v podbřišku (bez souvislosti s cyklem), hojný slizovitý průhledný někdy bělavý výtok (od konce menstruace po začátek), od podzimu svědění v oblasti genitálií občas v oblasti konečníku (léčba dle gynekoložky Canesten mast, po neúspěchu doporučeny tablety clotrimazol a po další době zevně Macmirror) bez úspěchu nebo chvilkový efekt. Kolem vchodu do pochvy mam viditelné výrůstky asi 3, které má lékařka neviděla a pak tvrdila na další návštěvě, ze minule tam nic dramatickeho nebylo a neprohlédla mě již. Říjen jsem mela pálení při močení, praktik nasadil atb. Chvilkové zlepšení.Poslední 2 týdny větší výše zmíněné potíže, časté močení. Časté jakoby zimnice a pocit zimy a občas divno kolem žaludku, jako na zvracení. Před týdnem jsem dobrala atb kvůli výskytu bakterie v krku, ale crp a leukocyty i sedimentaci jsem měla v pořádku. Od ledna mam nález na čípku, AGC-NOS...červnová kontrolní cytologie prý v pořádku, ale dr. viděla kolposkopem změny na čípku, ale na dotaz ohledně otěhotnění odpověděla negativně, že nesmím. Říjen cytologie opět špatná, odebrané stěry na hpv, pozitivní hr hpv, ohledně nálezu z cytologie mi nic nebylo vysvětleno.Lékařka mě odeslala do cytologické poradny,kam jdu až začátkem února, mají plno. Jsem 35letá žena se 2 dětmi (5 a 2,5roku, první porod císařem a druhý přirozeně), partner více než 8 let stálý. V létě jsme trávili hodně dnů na veřejných koupalištích, tobogánech, wellness bublinkových bazénech a vířivkách-nevím zda je možná souvislost. Partner žádné problémy nemá. Menstruace pravidelně, snad jen delší cca 6-7dní a silná, ale to mám dlouho takto. Poslední menses koncem mi pripadla cca 4-5.den jasne červená krev, světlá a trochu slizu a stálé svědění vně i uvnitř snad. Žádám Vás tímto o radu, problémy jsou nepříjemné, jsou možné nějaké souvislosti? Kam se ev.dál obrátit? Na praktického lékaře nebo jiného gynekologa? Nikdo mi nedělal ani ultrazvuk. Nerada čtu na internetu diagnozy atd., ale chtěla jsem vědět, na cem jsem ohledně čípku a nyní se obávám, aby spolu s dalšími mými projevy nešlo třeba o nějaký nádor. Děkuji za trpělivost s mým obsáhlým popisem a budu vděčná za radu.

Odpověď odborníka:

U cytologie AGC NOS je doporučen kontrolní odběr po cca 4 měsících, jaká byla kolposkopie bohužel nepíšete spolu s cytologii se vzájemně doplňují výtok- je potřeba kultivace včetně citlivosti mikrobní obraz poševní a dále postup dle výsledku na našem místě bych v klidu vyčkal na vyšetření ve specializovaném pracovišti rozhodně to nebude tak černé jak to nyní vidíte. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: