Gynekologicke obtize

Dobry den, prosim Vas o Vas odb.nazor. Je mi 36. Pred 10 lety mi diagnostikovali endometriozu.laparoskopicky byla odstranena cysta,mam tam udajne spoustu pozapalovych zrustu,nektere z nich se podarilo pri laparoskopii odstranit. Chtela bych vedet,jestli musi byt nutne endometrioza postupujiciho charakteru - aktualne druhyho stupne, a koncit vyjmutim delohy¿ Casto.kdyz udelam spatny pohyb,citim prudkou bolest v brise,musim predychat,pockat,po chvili to prejde. Muze to byt zpusobeno tema zrastama¿ A do tretice. Do dnesniho dne jsem nikdy neotehotnela. Nakolik to souvisi s touhle diagnozou¿Je vubec mozne otehotnet¿ Jeste podotknu,ze nijak zvlast,vlastne vubec sem se na toto nelecila,lekarka mi nasadila jenom antokoncepci,ktera mi nesadla a dal se uz nic neresilo. Dekuji za Vasi odpoved.

Odpověď odborníka:

dobrý den, endometriosa by se měla řešit.že se odstraní cysta a popálí ložiska nic nevyřeší,pokud není násldená terapie.endometriosa je častou příčinou sterilit, nemožnosti otěhotnět, a často i problém při umělém oplodnění.bolesti co máte mohou souviset s endometriosou, srůsty v břiše jsou časté. endometriosa se obvyklle postupně zhoršuje, odstraněním dělohy nekončí.endometriosa je sice děložní sliznice mimo dělohu, ale na cyklus a rozvoj mají vliv vaječníky-hormony.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyrážka po antibiotikách? Může jít o alergickou reakci
Články: Vyrážka po antibiotikách? Může jít o alergickou reakci
Nežádoucí reakce na léky je...
Bechtěrevova choroba
Články: Bechtěrevova choroba
Bechtěrevova choroba nebo...
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: