Gynekologické problémy a antidepresiva

Dobrý den, již přes rok užívám lék Mirtazapin, asi před dvěma měsíci mi byla dávka zvýšena na 45 mg. Je možné, že tato vyšší dávka způsobí problém s menstruací? Jsem po sterilizaci (dva roky). Menstruaci jsem měla vždy 4 dny pravidelně. Teď ji mám sice 4 dny, ale poté dále špiním, mám malý krvavý hlenivý výtok asi pak ještě týden. a čas mezi jednotlivou menstruací se prodloužil. Mohou s tímto problémem souviset i psychické problémy? Nebo to, že jsem se z původních 69 kg dostala na váhu 52 kg? Nebo už jsou to projevy začínající memopauzy?

Odpověď odborníka:

Lék patří do skupiny antidepresiv a protože hormonální stav organizmu je řízen přes centrání nervový systém,jakékoliv poruchy CNS se mohou projevit i v menstruačním cyklu.Nepíšete kolik vám je let, takže k nástupu menopausy je nemožné se vyjádřit příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: