Gynekologie

Vážená paní doktorko, k Vámi zodpovězenému dotazu na atypickou hyperplazii. Dotazovala jsem se z jakého důvodu doporučujete za tři měsíce hysteroskopii? Sdělila jste mi, při léčbě by měla být provedena za 3-6M hysteroskopie s kyretáží, aby se zjistilo, zda léčba funguje. 20% atypických hyperplázií nereaguje na léčbu. Jakým způsobem léčíte atypickou hyperplázii?Jinak než chirurgicky?

Odpověď odborníka:

Běžný postup je podávání gestagenů a hysteroskopii doporučujeme proto aby se histologicky ověřilo zda sliznice děložní pozitivně reagovala na tuto léčbu.Pokud na léčbu nereaguje připadá do úvahy operační řešení Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: