Gynekologie

Dobrý den, na mé poslední gynekologické prohlídce mi doktorka po ultrazvuku oznámila, že mám "mírně polycystické vaječníky" (přes každý vaječník se mi táhla jedna řada korálků) s tím, že "ANO, je velice pravděpodobné, že budete mít problém s otěhotněním." To bylo vše - žádné další testy se nekonaly nic víc mi neřekla s tím, že to bude řešit až budu chtít dítě. Chci se tedy ujistit - znamená to tedy, že mám POLYCYSTICKÝ OVARIÁLNÍ SYNDROM? Je mi 24 let, nikdy jsem horm.ant.nebrala, cyklus mám nepravidelný - jednou cca 20 dní, podruhé i 44...(převažuje ale 35 dní); ovulační krvácení mám max. 6x do roka, ale za to dlouhé (5-10 dní) a silné (potřebuji vložku nebo tampon); po větší námaze často slabě špiním nebo krvácím; ve 20 letech jsem během necelého měsíce přibrala 8kg (z 57kg na 65kg; 168cm) a od té doby se jich nemůžu trvale zbavit - během dvou měsíců zhubnu zdravým způsobem 5kg a za týden a půl je mám zpět a to bez změny v jídelníčku nebo cvičení - stravuji se bezlepkově - od 22 let, a nízkosacharidově již od 18ti let a cvičím 5x týdně k tomu mám fyzicky namáhavé zaměstnání. Beru Concor 5 na tachykardii a problém se štítnou žlazou nemám, byly mi provedeny jak krevní testy, tak ultrazvuk. Předem moc děkuji za odpověď. Adriana

Odpověď odborníka:

Podle vašeho popisu by se mohlo jednat skutečně o PCO a také o značně nepravidelný cyklus, domluvte se s vaší lékařkou Jinak ovulační krvácení by mělo být slabé a trvat jeden-dva dny a ne 10 dní a rozhodně nemá být silné. Příjemný den silné

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: