Gynekologie

Chtěla bych se zeptat - na konci března jsem prodělala samovolný potrat. Dle doporučení lékáře jsme se o miminko mohli rovnou pokoušet znovu, od toho potratu ale cca vždy týden před menstruací špiním, menstruace jako taková pak trvá jen třeba 3 dny (dříve to byl týden a žádné špinění jsem předtím neměla) - je to normální, nebo je možné, že je po tom potratu nějaký problém? Děkui.

Odpověď odborníka:

Určitě by vám měl přesně odpovědět váš gynekolog, který vás zná. Po potratu může být i 3 měsíce špinění, je to dáno jinými hladinami hormonů. Záleží také v jakém stádiu těhotenství bylo. Po třech měsících by se menstruační cyklus měl upravit. Vzhledem k jiným hladinám hormonů nevěřím, že byste hned po potratu otěhotněla. Je nutné, aby proběhla ovulace a uzrálo vajíčko. Od března je nyní 3 měsíce, tak už by se vám to mohlo povést.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: