Gynekologie

Čeká mě neodkladná operace vaječníku,kvůli cystě,neboli prý nezhoubnému nádoru.Mám ho už několik let,jsem po dvou porodech.Za 14 dní mám jít na operaci,ale zjistila jsem že jsem asi těhotná,jelikož mám dvě děti rychle po sobě,rozhodla jsem se pro interupci.Můj dotaz zní,mohou mi udělat i nterupci a op vaječníku dohromady?nebo musím nejdříve na potrat?a pokud ano,tak po jaké době mě budou moc operovat?cysty mám,oboustranné,možná mi budou muset provest cystektomiii jednoho vaječníku.Děkuji.

Odpověď odborníka:

Teoreticky to možné je. Miniinterupce se dělá vyčištěním dělohy přes pochvu. Operace vaječníku buď klasicky řezem, nebo dnes častěji již laparoskopicky. Musela byste se domluvit, jestli vám to udělají, protože problém nevidím v tom, že by to nešlo prakticky, ale spíš v tom, jak to mají na gynekologii personálně a administrativně nastaveno. Jsou lékaři, kteří interupce nedělají z různých důvodů (např. jsou věřící atd.), ale jsou výborní operatéři na sále. Navíc jeden zákrok budete mít placený a druhý zákrok na pojišťovnu - což by mohl být někde administrativní problém. Je možné, že vám vyjdou bez problémů vstříc, ale je také možné, že vás razantně odmítnou.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: