Gynekologie

Váš dotaz do poradny: dobrý den , přítelkyna bývalá která mi tvrdí že musí okamžite otehotnet protože po operaci zase krváci , brala nejaké hormony které jej mneli zmírnit projevy endometriozy , navíc jak zase dostala to krvácení tak jej pán primář na ultrazvuku řek že ji znova roste sliznice endometria , tak jediná šance jak je rýchle se zbavit bolesti je rýchle otehotnet aby ju pak moh zbavit bolesti a odoperovat delohu , chcel by som od vás radu jesli je toto všechno možný co mi ona tvrdí jesli je to pravda ? navíc ona bere silný prášky-stilnox a bere je někdy víc za den mava deprese , stilnox sú prášky na spaní ale ona je bere na uklidnení jé už na ne závislá dokonce to priznala a kdyby to vědel její pán primář tak by jej podla mne nedovolil otehotnet jak mi ona řekla že ji dokonce apeloval na otehotnení , ale kdyby vědel o tých práškach tak by jej to asi zakázal je to tak ?protože ty prášky sú celkem silný hypnotikum , napíšte mi prosím na to svúj názor ,inak ak vám to pomúže ešte pri posudzovaní je jí 29 let díte ešte nemněla , tak nashle a díky za odpověd !

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nemusíte pochybovat o tom, že při projevech endometriozy se doporučuje brzké otěhotnění. Samozřejmě je velice žádoucí, aby v první řadě byla řešena závislost na lécích. Zajděte s partnerkou proto také na psychiatrii.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: