Gynekologie - samovolný potrat?

Dobrý den, v tomto cyklu jsem zaznamenala dosud neobvyklé věci a ráda bych se o nich poradila. Brala jsem prášky skoro 12 let a vysadila v listopadu, můj cyklus je nejspíš v důsledku toho dlouhý, poprvé 35 dnů, podruhé 39 dnů, potřetí - nyní 41 dnů. Mámdocela pozdě ovulaci, v posledním cyklu byla až kolem 26DC - nevím přesně, zrovna jsem prodělávala nemoc (bez antibiotik), kdy jsem i 2 dny měla zvýšenou teplotu. Cca 9DPO mi bazální teplota ukázala jednodenní pokles. Den před jsem měla 36,8, poté 36,6 a další den zase 36,9 doufala jsem tedy, že by mohlo jít o uhnízdění, bohužel jsem ale právě v den nižších teplot byla ve vaně s teplejší vodou a když jsem z ní vylézala, zatočila se mi hlava (je to u mě docela běžná věc, když rychleji vstanu a obzvlášť z teplé vany)....jde mi o to, že toto byla neděle, v pondělí se tedy znovu zvedla teplota na 36,9, v úterý na 37,00 ale v úterý když jsem byla večer na stolici mě velmi prudce zabolelo v pravé části podbříška, trvalo to cca 5 sekund a na konci to vystřelilo až do zad.....byla to opravdu velmi silná bolest, žádné slabší píchnutí, které v luteální fázi obvykle pociťuji.......ve středu teplota mírně klesla na 36,9 a ve čtvrtek klesla na 36,5 a večer jsem dostala menstruaci....první den byla celkem klasická světlejší krev s kousky sraženin,druhý den již byla slabší a od třetího dne už žádná jen výtok slabě červený a další dny spíš do světle hnědé, žluté.....dnes 7DC zatím výtok nepozoruji poprvé. Chtěla bych se poradit, zda si myslíte, že skutečně mohlo dojít k oplodnění vajíčka, ale to se neuchytilo a ta bolest byla příznakem potratu - v důsledku vany, nebo možná té předchozí nemoci? Ráda bych se příště vyhnula chybám, které možná dělám, také nevím, asi není úplně normální mít tak pozdě ovulaci? Je možné i v tomto směru nějak tělu napomoci? A případně, pokud opravdu došlo k nevydařenému uhnízdění, je nutné nějak to řešit i s doktorem, menstruaci jsem dostala 15DPO, stejně tak tomu bylo i minulý cyklus - tam jsem ale nezaznamenala ten jednodenní pokles a silnou bolest v podbříšku......Předem moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zda jste byla nebo nebyla těhotná nelze nyní zjistit. Pokud ano, nejednalo se o zdravou graviditu, protože tu byste teplou vanou nevypudila. Pokud nemáte menstruaci přesně po 28 dnech, nic se neděje. je to v pořádku.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: