Gynekomastie

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na váš názor. Už od mala mám jiný tvar bradavek, jsou vystouplé a citlivé třeba na chlad. Nemůže to být gynekomastie? Třeba dědičná? Posilám nějaké fotky na posouzení. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, gynekomastie je stav, který není trvalý. Pokud máte tento tvar bradavek odjakživa, gynekomastie to nebude. Pokud došlo ke zvětšení prsou a změně jejich tvaru v období puberty, gynekomastie to nejspíš bude. V tomto věkovém období se většinou jedná o stav přechodný. Určitě pomáhá pravidelná pohybová aktivita a zpevnění hrudních svalů. Pokud stav neustupuje, ale se naopak zhoršuje, je vhodné vyšetření endokrinologem. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: