Gynekomastie

Chtěl bych se prosím zeptat : mám gynekomastii a na endokrinologii mi řekli že mám zvýšenej prolaktin a že mě pošlou na magnetickou rezonanci a pak se uvidí co dál, že budto prášky nebo operace-odebrání prsních žláz když nepomůžou prášky , chci se zeptat když i odeberou ty prsní žlazy budu normálně fungovat bez nějakých problémů? ..dočetl jsem se že mužu být i impotentí..předem děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Problémy s potencí mohou být přítomné při nadprodukci prolaktinu. Pokud se prokáže (magnetickou rezonancí) nádor v oblasti hypoofýzy, který prolaktin produkuje v nadbytku, většinou dobře reaguje na léčbu medikamenty, operace se v naprosté většině případů nedoporučuje.
Po normalizaci hladin prolaktinu by se potence měla upravit.
Co se týče vlivu kosmetické operace prsních žláz na potenci - v prsních žlázách nedochází k tvorbě žádného hornonu, který by na potenci měl vliv, tudíž by němělo dojít k žádnému ovlivnění potence.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: