Gynekomastie

Dobrý den, už od 12ti let mám zvětšené bradavky. Z počátku byly citlivé a občas byl patrný i výtok. Praktická lékařka mi pravidelně co 2 roky tvrdila, že do 2 let to odezní. Dnes je mi 19 let a nic se nezměnilo, bolest ustoupila, ale velikost zůstává stejná. Rád bych upozornil, že zvětšené (vypouklé) jsou pouze a jenom bradavky, oblast celých prsou je normální. Posiluju, mám atletickou postavu a taková věc je pro mě tedy docela nepříjemná. Chtěl bych se na Vás obrátit s dotazem, zdali bych měl vyhledat nějakou odbornější pomoc, například na nějaké endokrinologické ambulanci, popřípadě jestli se dá něco dělat doma. Děkuji

Odpověď odborníka:

Určitě je dobrou známkou, že už nemáte bolestivost ani výtok. Nicméně, pokud ten obtíž byl a nadále je patrná nějaká odchylka na prsou, je dobré vyhledat endokrinologa, aby se vyloučila residuální gynekomastie, resp. aby byl proveden utrazvuk. Myslím, že sám pro to děláte maximum.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak si poradit s ječným zrnem
Články: Jak si poradit s ječným zrnem
Ječné zrno je pupínek nebo...
Když za nemocné klouby může lupénka
Články: Když za nemocné klouby může lupénka
V případě těchto dvou...
Bronchitida: když průdušky trápí zánět a hlen
Články: Bronchitida: když průdušky trápí zánět a hlen
Akutní zánět průdušek...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Kreatin
Články: Kreatin
Ne, kreatin mezi anabolika...
Trpíte únavou? Laktobacily jsou řešením
Články: Trpíte únavou? Laktobacily jsou řešením
Únava je často jediný...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: