Gynekomastie z prohormonu

Dobry den, uzival jsem 7 tydnu adrenosterone (prohormon) v davce 800mg (nemel aromatizovat, uzival jsem ho podruhe, predtim to bylo v davce 500mg a bylo to bez problemu tahle latka je povazovana za nejlehci co vubec je a proto jsem ji pouzival). Po cyklu jsem daval dalsi mesic estrogen blocker, abych se vyhnul prave gynekomastii. Mesic po ukonceni kury adrenosteronu me zacala svedet bradavka a dnes tam je hrouda o velikosti mensiho hroznu, takze je to trosku videt, kdyz jsou moje bradavky hodne v teple. Dnes je to dvacaty den a bradavka me porad svedi a asi to i roste. Chtel bych zajit k lekari, ale vubec nevim jak na to budou reagovat a uprimne se bojim jejich reakce, nebo co se muze stat? Jak byste reagovala na to, kdyby vam prisel dvacetilety kluk a rekl vam tohle? Nejradsi bych tam prisel a rekl bych ze to mam od puberty a posledni doubou me to trapi. Je mi jasne ze nejaka bulka uz tam bude naporad, ale pocitam s tim, ze az se moje hormony daji zpatky tam kde byly, tak by se to mohlo aspon o 50% zmensit coz by bohate stacilo. Dekuji za brzkou odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, k lékaři klidně běžte a určitě vždy říkejte pravdu - každý detail ohledně nějaké nemoci je pro nás cenný, abychom vědeli, co s tím. Budete nejspíš odeslán na ultrazvuk prsou, vyšetřen hormonálně a pak se nasadí blokátory estrogenních receptorů na to určené. Čím dřív se gynekomastie začně řešit, tím větší šance, že nález nebude trvalý a vyhnete se chirurgickému zákroku. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
... | Od: Filip | 12.6.2016 10:48
Vies preco tam mas gynekomastiu ?lebo si ich uzival 7tyzdnov a si to precenil ...Vsak jasne pisu neuzivat viac ako 4tyzdne a ty si das 7 tak sa ani necuduj ...
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: