Gyno pevaryl v tehotenstvi

Dobrý den, moji ženě v pátem mesici tehotenstvi gynekolozka predepsala Gyno Pevaryl, na kterém se píše, že by v tehotenstvi mel byt pouzivan pouze pokud si to situace nezbytne vyzaduje. Nepise se ale o moznych vlivech na plod. Jaky to muze mit vliv?

Odpověď odborníka:

Žádný. nemusíte se obávat. U většiny léků se píše, že v těhotenství není vhodné podávání, je to proto, že z etického důvodu se tyto léky na těhotných netestují, proto se výrobce chrání touto větou. Pokud vaše žena má kvasinkovou infekci a překonala již první 3 měsíce gravidity, může bez obav tento preparát používat.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: