Gyrablock a stafylokok

Dobrý den, byl mi nalezen v moči stafylokok typu B. Jelikož mám alergii na veškerá penicilinová antibiotika a na některá typy antibiotik byl zase rezistentní doktorka mi nasadila na 7 dní Gyrablock 400. Mám pořád obavy zda jsou ATB dost silná a vhodná na léčbu rozsáhlé infekce stafylokokem. Nerada bych se léčila ještě dalšími ATB, jelikož už jsem před čtrnácti dny léčila stafylokoka typu A v krku. Toho sem zdárně vyléčila, ale mám ještě to Bečko, které zase předchozí ATB nevylečila. Prosím poradte, zda si rovnou nemám zažádat o nějaké silnější, zatím je beru druhý den, pokud by nezabraly tak již třetí ATB za měsíc by pro mě a mojí slabou imunitu mohly být opravdu vážné. Na kontrolní vyšetření moči mám zajít až tři dny po ukončení léčby a nerada bych ještě deset dní žila v nejistotě, zda to ATB vůbec vyléčí. Předem děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Gyrablock je silné a účinné antibiotikum, moc dalších možností pro ambulantní léčbu už není. Věřím, že Vám ho lékařka naordinovala na základě vyšetření citlivosti bakterie. Doporučuji hodně pít, vyvarovat se prochladnutí, můžete zvážit ještě podpořit účinek antibiotik např. Wobenzymem.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: