Gyrablock a trombofilie

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, zda mohu užívat Gyrablock, který mi byl předepsán na zánět močového měchýře, jestliže jsem trombofilik po závažné trobmoze? V nežádoucích účincích je popisována právě možnost vzniku zánětu žil. Mockrát děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, trombofilie není kontraindikací k užívání Gyrablocku (kdyby byla, byla by v příbalové informaci vyjmenována mezi stavy, při nichž se nesmí přípravek užívat) a užívat ho klidně můžete. Nežádoucí účinek "zánět žil", uvedený v příbalové informaci, je zánět cévní stěny jako takové v rámci případné alergické reakce na přípravek (bez ucpání cévy krevní sraženinou), nikoli hluboká žilní trombóza jako následek zvýšení krevní srážlivosti s následným ucpáním žíly krevní sraženinou.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: