Ha

Dobrý den, od narození jsem sledována na kardiologii kvůli nedomykavosti chlopně.. Můj lékař nesouhlasí s užíváním HA, protože se zvyšuje pravděpodobnost mrtvice, i když je to nedomykavost pouze prvního stupně a nějak mě neomezuje.. V úvahu prý připadá HA s minimem estrogenu. Já beru HA minesse a tak jsem se chtěla zeptat zda je vhodná popřípadě jaká by byla vhodnější. Četla jsem, že jsou HA úplně bez estrogenu. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je vhodná. Existuje "tělísko" Mirena - působí v děloze jen na sliznici, minimum se vstřebává. Nevím, kolik Vám je let, ale Mirenu lze doporučit i nerodivším ženám. Nebo Cerazette, Azalia - jen gestagenní antikoncepce. Pokud nekouříte, jíte ovoce a zeleninu, pijete alkohol v minimálním množství, nebála bych se slabé dávky estrogenu.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: