Ha

Dobrý den, antikoncepci beru přibližně rok a půl, s tím, že jsem začínala s Minervou a přibližně půl roku beru Clormetin. HA mi byla doporučena kožními lékaři a následně i gynekologem, kvůli akné. Akné se mi zlepšilo, nezmizelo však úplně, krom toho, že jsem přibrala cca 5kg, mi začaly rapidně vypadávat vlasy. Je možné, že je to důsledkem HA, pokud ano, existuje nějaká, která ač silnější na akné nebude mít tento vedlejší účinek? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pocit zvýšeného vypadávání vlasů může být podmíněn tím, že při užívání antikoncepce obvykle dochází k synchronizaci růstu vlasů. Nelze čekat nějakou změnu při změně antikoncepčního přípravku.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: