Ha 8.den po pauze a bolesti

Dobrý den, užívám antikoncepci Minisiston, vždy beru 21 tablet, pravidelne 21 dni, kazdy den ve 20h. HA mám 2.měsíc a občas je mi dost zle,cítím nevolnost,ale nezvracím, mám bolesti břicha, které občas připomínají menstruační bolesti. Po dobrání 1.platíčka jsem udělala 7denni pauzu (poslední tableta ve středu, další jsem vzala ve čtvrtek ve 20h), vím, že v této pauze jsem chráněna, ale co když mám styk ve čtvrtek (8.den od posledni tablety) ještě před vzetím 1.tablety z 2.platicka? Funguje ještě ochrana ve čtvrtek před tabletkou? Mám se obávat? Dále,co se tyka tech bolesti - myslite,ze to muze zpusobovat HA, pomuze zmena HA? Moc Vam dekuji. Cenim si sluzeb a vaseho casu :)

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Všeobecně se doporučuje při nasazení nové antikoncepce tuto užívat 3 měsíce a teprve poté hodnotit, zda vyhovuje či ne a ev. ji po poradě s lékařem vyměnit. Pobolívání břicha může být teoreticky v souvislosti a HAK. Z hlediska ochrany, pokud tabletu užijete po 7 denní pauze ( i když v totmo období máte pohl. styk ) antikoncepční ochrana trvá.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: