Ha a antibiotika

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda antibiotika Rovamycine ovlivnují účinnost hormonální antikoncepce (konkrétně Minerva). Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Nikolo! Ano, obecně je souběh jakýchkoli natibiotik a HAK považován za snížení účinnosti ochrany před otěhotněním. V tom cyklu, kdy berete ATB (až do dalšího krvácení), použijte ještě doplňkovou metodu kontracepce (kondom, spermicid atd).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: