Ha a myom

Dobrý den, potřebuji poradit ohledně výběru vhodné antikoncepce. Je mi 39 let,před rokem nález myomu-asi 5cm,cysty v prsou, křečové žíly, HA jsem užívala jen krátce před 19 lety.Bylo by v mém případě vhodné nitr.tělísko, nebo raději inj.gestagen(zde se však obávám vedl.účinků na psychiku a vymizení krvácení), užívání HA v pilulkách zase může vést k růstu myomu.Zvažovala jsem i horm.náplast. Jakou antikoncepci byste mi prosím doporučili? Předem Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Asi bych žádnou hormonální antikoncepci nedoporučila, rozhodně ne tu s obsahem estrogenů - tzn. ani tlablety, ani náplast, ani injekce. Poraďte se s vaším gynekologem o možnosti nitroděložního tělíska ( záleží na stavu myomu).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: