Ha belara a atb penicilin

Dobrý den, mám dotaz ohledně účinnosti antikoncepce. Nyní mám 7denní pauzu v užívání HA a zároveň mám antibiotika Penicilin 750mg. Budu teď načínat nové platíčko HA Belara a ještě 3 dny po začátku platíčka HA budu dobírat antibiotika. Proto se chci zeptat, kdy bude znovu obnovena účinnost HA? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Většina výrobců antibiotik doporučuje ještě 10 dní po dobrání použít ještě kondom, i když antibiotika nesnižují účinek antikoncepce jak se traduje,je to jen pro jistotu. příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: