Ha jeanine a antibiotika ospen 1500

Dobrý den, obracím se na Vás protože na internetu jsou všechny možné informace a já chci mít jistotu. K věci - už více jak 5 let pravidelně užívám antikoncepci Jeanine. Nyní mi byla předepsána antibiotika Ospen 1500 na angínu. V příbalovém letáku stojí, že mohou ovlivnit účinnost antikoncepce, ale obecně prý penicilinová antibiotika účinnost nesnižují, protože nejsou tak 'silná'. Chtěla jsem se zeptat, jak moc se mám obávat, když jsem ve druhém týdnu užívání antikoncepce a po využívání jednoho platíčka Ospenu měla nechráněný pohlavní styk se svým přítelem. Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, šance na těhotenství je malá, ale vyšší než bez antibiotik. V procentech to vyjádřit neltze. jistotu budete mít, kdyý¨ž si uděláte těhotenský test cca týden po menstruaci, tj než začnete brát další platíčko.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: