Ha lindynette a atb doxybene

Dobrý den, užívám antikoncepci Lindynette 20 a dnes (druhý den 7denní pauzy) mi kvůli streptokoka byla předepsána antibiotika Doxybene na 10 dní, a to týden po dohrání ATB Cotrimoxazol. Chtěla bych se zeptat, zda tyto léky snižují účinek HA, a jestli je zde pravděpodobnost jejího selhání a otěhotnění? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Ano, udává se v případě obou antibiotik, že mohou snižovat účinnost antikoncepce. Během užívání těchto antibiotik se doporučuje další metoda ochrany - kondom, spermicidní krém.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: