Ha mercilon

Dobrý den, včera jsem sep tala zda je možné užívat HA Mercilon v kuse. Tak ještě doplnující otázka, jak dlouho ho můžu užívat v kuse?

Odpověď odborníka:

Jak dlouho budete chtít. Při dlouhodobém užívání antikoncepce se může objevit tzv. krvácení z průniku. Neznačí to zdravotní problém ani snížení účinku antikoncepce. V době krvácení z průniku můžete antikoncepci vysadit a udělat pauzu, avšak ani v této době není nutné antikoncepci vysazovat. Při pokračování v užívání krvácení přejde. Existují ženy, které užívají antikoncepci např. 2 roky bez pauzy.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Revmatismus
Články: Revmatismus
Revmatické nemoci jsou...
Sklivcové zákalky jsou neškodné, ale dokážou pěkně potrápit
Šňupání tabáku je stejně nebezpečné jako jeho kouření
Články: Šňupání tabáku je stejně nebezpečné jako jeho kouření
Tabák. Rostlinka z Nového...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jak probíhá umělé oplodnění: IVF krok za krokem
Články: Jak probíhá umělé oplodnění: IVF krok za krokem
Neúspěšné snahy o přirozené...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Vánoční nákupy mohou zhoršit křečové žíly
Články: Vánoční nákupy mohou zhoršit křečové žíly
Vánoce jsou pro mnohé z nás...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x