Ha minisiston a atb

Dobrý den, chci se zeptat účinnost antikoncepce Minisiston při užívání antibiotik Ospen 1000. Tedy 17.6 jsem začala užívat Ospen a přestala ho užívat 26.6. Minisiston užívám již měsíc a to pravidelně, bez problému. 25.6 jsem dobrala 21 pilulek HA a po 7 denní pauze, 3.7 jsem Ha zase začala užívat, dále 3h po požití pilulky z nového plata jsem měla nechráněný pohlavní styk. Bylo mi řečeno, že vliv ATB na Ministon nebyl shledán, a že HA chrání i v 7 denní pauze. Tak by mě zajímalo jak velká je ochrana, když jsem nechráněný styk měla asi po 7 dnech od dobrání ATB, ale asi 3 hodiny po užití první pilulky HA. Děkuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Antibiotika a chemoterapeutica ovlivňují účinnost antikoncepce méně než se traduje, pokud chcete mít absolutní jistotu použijte po dobu užívání ještě kondom, i když je to snad až přílišná opatrnost,jinak po dobrání by jste měla být chráněna. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: