Ha sunya

Paní doktorko, užívám HA Sunya a chtěla bych se zeptat, zda je tato HA opravdu spolehlivá, přestože je nízkohormonální? Také by mě zajímalo, zda je nutné brát HA opravdu na hodinu přesně, neboť já doposud brala ant. pravidelně každý den večer (od 20 do 2 hodin). Je třeba se nějak doplňkově chránit? Děkuji předem za odpověď. Andrea

Odpověď odborníka:

Milá Andreo, nízkohormonální antikoncepce nemá nijak snížen antikoncepční účinek. Je vhodné jí užívat každý den ve stejnou dobu, aby se docílilo nejlepší ochrany před početím. Pokud by došlo k vynechání tabletky, tak se doporučuje dalších 7 dní používat doplňkovou formu antikoncepce (kondom). Vše máte blíž vysvětleno v příbalovém letáku. Mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: