Hak

Chtěla jsem se zeptat, jak je to s účinkem hormonální antikoncepce v případě, že jsem v týdenní pauze dostala střevní chřipku. Projevy se dostavily asi ve 4 hodiny ráno toho dne, kdy jsem si pak měla vzit první pilulku. Celou noc a den jsem měla průjem a zvracela, odpoledne projevy ustaly a já si vzala pilulku klasicky po 4 hodině odpoledne. Zvracení ani průjem už se nedostavil. Znamená to, že jsem bez problémů chráněná proti otěhotnění nebo byl účinek antikoncepce narušen? Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Marie, vzhledem k tomu, že jste si vzala svou pilulku v obvyklý čas, již po odeznělé střevní chřipce, tak bych se o její účinnost nebál. K otěhotnění beztak dochází nejčastěji kolem 14. dne menstr. cyklu, kdy je nejpravděpodobněji ovulace.

MUDr. Vít Křehnáč
MUDr. Vít Křehnáč

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: JACH-TA s.r.o., Řež

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: