Hallux

Dobrý deň, keď si chcem dať "odstrániť" hallux, môžu to urobiť súčasne na obidvoch nohách alebo nie? A ako bude noha vyzerať potom, neostane nejaká horšia jazva alebo iný tvar nohy alebo niečo podobné?

Odpověď odborníka:

Operaci pro hallux valgus je lépe provést postupně kvůli dohojení a zátěži končetiny a samozřejmě rehabilitaci. Jen výjimečně při u malých operačních výkonů bych operaci provedl současně , je to možné. Ortoped zvolí jednu z mnoha metod, kterých je dnes daleko přes stovku. V tom směru se musíte dotázat svého operatéra na typ plánované operace, jejíž výběr záleží typu změny vašeho palce a kloubu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: