Hallux rigidus

  • Dotaz od: Ležáková
  • Publikováno: 28.4.2016
  • uLékaře.cz

Dobrý den , lékař mi diagnostikoval hallus semirhigidus, podle rentgenu mám deformační změny mtp kloubu palce, doporučili mi operaci, je i nějaká jiná léčba?

Odpověď odborníka:

Podle charakteru a závažnosti patologicko anatomické změny je možno se pokusit pomocí fixačních pomůcek palec narovnávat, ale pokud byla operace doporučena neodkládal bych ji, ušetří vám pro budoucnost starosti a nepohodlí s prstem i obuví. Operace nepatří mezi nijak rizikové, náročné, nebo bolestivé.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x