Hamiltonův hmat

Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat, kdy se může provádět Hamiltonův hmat. Mám za 9 dní termín porodu,ale prý to ještě nevypadá. Pan doktor by mě prý nechal 10 dní přenášet, ale to si já nepřeji. Loni jsem rodila první dítě dva dny před termínem a už měla zakalenou vodu. Mám tudíž opravdu strach přenášet. Známé mi říkaly, že jim dr. provedl Hamiltona v den termínu a ve většině případů ještě ten den porodily. Můžu o něj doktora požádat? Opravdu máme s manželem veliký strach z přenášení a nepřejeme si to. K tomu mám už asi měsíc problém s neuvěřitelnými bolestmi ruky - zřejmě dle dr. karpální tunely,které můžu mít způsobené těhotenstvím. Prosím poraďte mi. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Vzhledem k vašim problémům s minulým těhotenstvím bych doporučovala časté kardiotokografické kontroly a určitě nepřenášet. O Hamiltonův hmat samozřejmě požádat můžete, stejně tak se můžete s lékařem poradit o medikamentosním vyvolání porodu. Vše ale záleží na vývoji nálezu na porodních cestách.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: