Hashimotova nemoc a těhotenství

Dobrý den, prosím o Váš názor. V létě jsem prodělala samovolný potrat v 6.tt(hormony štítné žlázy byly v pořádku), 3 měsíce po té, mi byla zjištěna hyperfunkce šž s pozitivními protilátkami.Prý počátek hashimotovy choroby. Má endokrinoložka mě 3 měsíce léčila propycilem. Nyní jsem měsíc bez léků a hodnoty šž mám v normě. Na další kontrolu jdu až za 3 měsíce, do té doby mi ale stále lékařka nedoporučuje otěhotnět. Zajímalo by mě, zda a proč je tak důležité ještě s otěhotněním čekat, když jsou hodnoty šž v pořádku? Mnohokrát děkuji za odpověď Lucie S.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, onemocnění Hashimotovou thyroiditis může mít ještě další vývoj...první stadium zvýšené činnosti často následuje stadium činnosti snížené. Možná proto chce paní doktorka ještě chvilku počkat, aby si byla jistá, že váš stav je již stabilizovaný. To se bohužel ukáže až po delším čase. Příjemný den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x