Hcg downův syndrom

Dobrý den, chtěla jsem se Váas zeptat jaká je hraniční hodnota pro Dow.syndrom. Je mi 24 let a výsledky mi vyšly pozitivní tj. hodnota total hCG 66969iu/L , 2,43MoM. Tedy riziko M.Down 1 z 200 ( v termínu). Je to velké riziko?Nemůžu na nic myslet, je to moje 1.mimi. I když jsem se hodně dočetla, že výsledky pomalu všem vychází pozitivně a poté je vše O.K, tak to mě trochu uklidnilo. Jdu na odběr plodové vody - výsledek bývá až tak za 2 až 3 týdny. Není možné získat výsledek již do týdne? Pokud ano, nebudou tyto výsledky vzhledem ke kratší době vyhodnocení nějak zkreslené. děkuji za brzkou odpověď s pozdravem Petra

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z krevních testů se dá pouze vyslovit riziko přítomnosti Downova syndromu, nikoli stanovit jeho přítomnost nebo nepřítomnost (krevními testy se zachytí cca 60 % D.syndr.; může se stát, že i při normální hladině HCG je syndrom přítomen a naopak, že při zvýšené hladině je nepřítomen). Jistotu dá pouze vyšetření amniocentézou, tj.genetický rozbor buněk dítěte získaných z plodové vody. Výsledky Vám budou sděleny v nejrychlejším možném termínu. Buďte trpělivá, přeji pevné nervy a hlavně ať je vše v pořádku.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x