Hcv infekce

Dobrý den.Když jsem si pročítala otázky a odpovědi v HIV poradně tak doktor psal tomu tazateli že jestliže je HCV infekce v pokročilém stádiu tak HIV test může být falešně negativní i když člověk bude pozitivní? Já osobně si myslíž že to tak být může.Protože když máte v těle jakoukoli infekci (např.moč.měchýře) a půjdete na hiv test tak ten hiv test může být pozitivní a konfigurační test pozitivitu vyloučí,jenže co když infekce (např.ta HCV infekce) přejde v zánět nebo cirhozu tak způsobí falešnou negativitu na hiv test?

Odpověď odborníka:

Dobrý den,obávám se,že jde o docela komplikovaný problém,hraje zde roli individuální stav makroorganismu/tzv.imunokompetence/ a aktivita infekčního agens.Myslím,že namísto čtení poraden by bylo nejlepší se objednat u lékaře infekčního oddělení,bývá tam jistě odborník specialisující se na infekční hepatitidy a odborník pro otázku HIV-infekce.S konkrétními údaji od Vás vytvoří vhodný diagnostický,případně léčebný postup-nemá cenu jakákoli spekulace...

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Náhlý výpadek paměti Mám dotaz ohledně náhlého výpadku paměti, dovolte mi...
  • Kondylomata Nedávno se mi udělal na penisu výrůstek - viz foto. Může se jednat...
  • Operace menisku Chtěla bych se zeptat, jak dlouho se musí zůstat v nemocnici po...
  • Driclor Mám problémy s nadměrným pocením na rukou a nohou. Zakoupila jsem si...
  • Macmiror complex 500 Chtěla bych se poradit, možná něco vysvětlit. Po...
  • Tlak v očích Prosim Vás měla bych dotaz,uz nějakou dobu mívám tlak v očích...
 
Naposledy čtené: