Helicid v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mohu v těhotenství brát Helicid 10. Žáha mě pálí tak moc, že mě to bere i do zad. Léky jako Rennie, Gaviscon, Talcid nezabírají. Zkusila jsem Helicid 1 tabletu denně a úleva se dostavila téměř hned. Vybrala jsem zatím 3 tablety, ale bojím se užívat, abych miminku nějak neublížila. Jsem nyní ve 32 . týdnu těhotenství a z léků beru pouze Magne + B6.

Odpověď odborníka:

Omeprazol (Helicid) nemá nežádoucí účinky na průběh těhotenství, plod a novorozence. Helicid proto můžete užívat, doporučuji současně dodržovat dietu při pálení žáhy - omezit ostré, tučné, kořeněné a sladké, dostatečně pít. Pokud by obtíže tohoto rázu neustaly s porodem, nechte se vyšetřit odborníkem - gastroenterologem.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+18 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: