Helicobacter

Dobrý den, děkuji za odpověď, co jsem Vám položila nedávno ohledně maminčiných potíží. Mám opět dotaz. Pokud se neprokázal helikobakter z krve, je jisté že není? Nebo by se mělo zkusit i ze stolice???? Má přeně příznaky, jaké by mělydoprovázet tyto bakterie. Máma byla snad na všem vyšetření ohledně žaludku a nikde nic. Alternativní cestou nám byl prokázán, že je. Zánět žaludku se pozná také při odběru krve???? Už toho za pul roku prodělala tolik, že si nevzpomenu. Nemělo by se odběr opakovat znovu ohledně toho zánětu, pokud je to již několik měsíců co ji to zřejmě zjišťovali??? Děkuji za tři otázky. Hezký den. Iveta

Odpověď odborníka:

Dobrý večer. Je fantastické, že máte o maminku takový zájem, tolik toho s ní prožíváte. Maminka by měla o svých pochybnostech promluvit s gastroenterologem, který provedl vyšetření a odebral bioptické vzorky. Lékař mamince vysvětlí význam helikobakterové přítomnosti, metody stanovení a jejich volbu v jednotlivých stadiích léčby vředové choroby gastroduodena a blízkých jednotek. Věřte, že lékař Vaší maminky postupuje podle tzv. doporučených postupů, nejedná "nahodile".Můžete maminku skutečně svěřit do jeho péče, není Vaší povinností vymýšlet, co by bylo pro maminku vhodné dál.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: