Helicobacter pilori

Dobrý den, při gastroskopii ze vzorku z antra žaludku mi byl proveden test na helicobactera pylori - CLO test, ten vyšel silně pozitivní. Dále mi bylo zjistěno výraznější inkompetence kardie, duodenogastrický biliární reflux. Ale jsem ve 13 týdnu těhotenství a pan doktor mi nechce nic předepsat jako PPI ( Ganaton), ani eradikační léčbu HP nfekce. Ale mě je vážně hrozně moc špatně po jídle, je mi na zvracení, špatně, motání, hlavně mám silnou plynatost, křeče v břiše, divnou stolici. Můžu mít HP i ve stolici ?? Mám zvýšené protilátky proti gliadinu ve třídě IgG 36, jinak protilátky proti lepku negativní. Dělá se mi histochemické vyšetření ze zvorku ze žaludku. Může se léčit HP během těhoteství aspoň v II nebo III trimestru?? Potom po porodu budu kojit a to také žádné léky nedostanu a mě je vážně moc špatně. Specifické pankreatické enzymy mám v normě a celá kompletní potravinová alergologie je negativní. Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Helicobacter pylori žije jen v žaludku. Nyní v těhotenství bych doporučila užívat určitě léky s obsahem omeprazolu (Helicid), domnívám se, že dle citlivosti by bylo možné nasadit i antibiotika, která se v těhotenství mohou užívat.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: