Helicobacter pylori

Dobry den Ziji v U.S.A ,byla me pred vice jak tydnem po mych castych potizich( tlak v oblasti zaludku neustale krkani ,pocit kameni ...),diagnostikovana po gastro a colonoskopii helicobaktery a stredne silny zanet zaludku Dostala jsem trojkonbinaci antibiotik na tyden ,vyuzivala jsem ve ctvrtek a pokracuji v brani leku jeden denne ( pumpa) Mam dotaz ,pri brani ant.se me zjevne ulevovalo zhruba prvnich pet dnu ,pote opet se me zacalo nafukovat ,natykat bricho v oblasti zaludku ( tezke bricho ) jsem uz z toho zoufala ,myslite ze to muze skoncit po do rani leku ,nebo tydenni antibiotika byli nedostacujici ,mam jeste pockat ,muze se to zlepsit ,ci opet se objednat k lekari predem velmi dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Vážená paní Renato, v případě neúspěšného pokusu o eradikaci helikobaktera se doporučuje další kombinační léčba, avšak s ohledem na rizika nežádoucích účinků vždy pod dohledem zkušeného gastroenterologa. Používané léky se mohou lišit v jednotlivých zemích v závislosti na jejich dostupnosti. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: