Helicobacter pylori

Dobrý den,jsem přeléčena na Helicobactera týden Klacidem,Entizolem a Emanerou. Nález Helicobactera byl z biopsie 3+. Po šesti týdnech mi byl proveden test ze stolice a byl pozitivní s hodnotou ≥78. Po celou dobu jsem bez přerušení užívala Emaneru.Nemohl tím být výsledek ovlivněný? Četla jsem, že by se měl IPP alespoň týden před testem stolice vysadit. Nyní mi paní doktorka předepsala Azitromycin mylan 500mg 0-0-1 9 dnů a Entizol 250 mg 2-0-2 5 dnů a Emaneru 20 1-0-1 nepřetržitě. Je tato léčba dostačují a jaká je šance na vyléčení Helicobactera? Při předešlé léčbě jsem měla problémy s průjmem.Co mohu udělat pro hladký průběh léčby kromě užívání probiotik ? Děkuji za odpověď Eva

Odpověď odborníka:

Dobrý den. pokud tedy vidím tak máte prakticky stejnou kombinaci antibiotik jako minule takže to nebude fungovat, v případě rezistence na první kombinaci se bere nepříklad Entizol + Ospamox nebo Entizol + Klacid vše s PPi 2x denně, - klacid a azitromycin jou totiž stejná řada ATB .tedy makrolidy. jinak při půjmech se dá k probitikům jestě přidat Hylak F 3x2ml a vynechat mléčné výrobky.

MUDr. Karel Dvorník
MUDr. Karel Dvorník

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Doradus s.r.o., soukromá interní a gastroenterologická ambulance s endoskopií, Jihlava

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: