Helicobacter pylori

Po gastroskopii mi byl zjištěn reflux a též Helicobacter pylori.Mám 66 let a můj otec zemřel na rakovinu žaludku v 72 letech.Doporučujete mi v mém případě Hp "vypudit" pomocí léčby antibiotiky, anebo ho ponechat bez léčby? Jaké jsou případná rizika léčby Hp antibiotiky ?Děkuji mockrát.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Aleno! Ano, doporučuji eradikaci helicobaktera. po celou dobu užívání antibiotik a 1-2 týdny poté užívejte probiotika (lékárna) v plné dávce. Jezte menší množství vícekrát denně, dobře kousejte. Na jídlo se plně soustřeďte, dívejte se naň, čichejte jej. Po jídle si nelehejte, ale ani nepracujte, ideální je chvíle klidu v sedě. Jezte do polosyta. Na případné pálení žáhy užívejte jedlou sodu, anacid, ganaton apod.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x