Helicobacter pylori

dobry den prosim o radu jiz 4 roky trpim bolestmy bricha nejdrive mi byl zjisten zanet zaludku po dvou letech chronicky zanet nyni mi byl zjisten Helicobakter pylori ktery byl lecen antibiotiky po mesicni kontrole se mi nemoc vratila opet jsem byla prelecena nyni pojedu 10.102011 na kontrolu a jiz nyni vim ze jsem opet pozitivni .poznam to tak ze po dobrani antibiotik se 14dni citim naprosto dobre pozdeji me zacne paleni bricha nadymani kdy vypadam jako bych byla tak v6mes. tehotenstvi v zaludku mam pocit jako kdz vas pali zaha je to velice neprijemne i pro muj zivot nekdy nemohu ani v noci spat stale mam pocit jako ze jsem prejedena.CHtela jsem se zeptat jestli je mozne uplne vyleceni a nebo mi to zpusobuje neco jineho chtela jsem po mem lekari vysetreni strev ale on rikal ze nejdrive dame do poradku zaludek predem mockrat dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den Věro! Bolesti břicha a pálení žáhy nemusí být způsobeny jen infekcí Helicobakterem. Jako první bych pomýšlela na refluxní chorobu jícnu, při které dochází k návratu žaludečního obsahu zpět do jícnu. Tento problém je možné řešit režimovými opatřeními, léky, a jen v krajním případě operací. Doporučuji vám jíst častěji v menších porcích, vynechat nadýmavé potraviny, sladkosti, kořeněná jídla, kávu, čaj a perlivé nápoje. Pokud máte tu možnost, je vhodné spát v tzv. antirefluxní poloze, kdy jsou podloženy nohy postele, takže máte hlavu výš než nohy. Refluxní potíže mohou zhoršovat i některé léky, ale s tím váš lékař jistě počítá. O vyšetření střev bych uvažovala až poté, co bude znám výsledek vyšetření žaludku. Hezký den.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: