Helicobacter pylori

Dobrý den, při vyšetření na imunologii mi byl jako vedkejší patogen zjištěn Helicobacter pylori. V případě potíží mám navštívit gastroenterologii. Mohu být pro okolí "infekčmí"? Zdroje o možnosti přenosu běžným kontaktem se v tomto rozcházejí (nádobí - sliny, polibek, atd.). Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Lékaři v tomto případě o přenosu nákazy zpravidla neuvažují, z hlediska vztahu obtíží k nálezu se názory různí. Imunolog je zcela kompetentní k vyhodnocení Vaší individuální situace, v případě nejistoty je jistě dobré "přizvat" endoskopistu,. který dokáže při vyšetření dodat metriál ke kultivaci, zváží tzv,. eradikační léčbu..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: